Popis
Tento praktický kurz v Bazalce bude o kvásku a chlebu snadno, rychle a chutně.
Po kurzu získáte praktické dovednosti, jak udržet při životě kvásek, jak si připravit těsto na chleba a jak ho pak upéct. A jak dál péct i v týdnu při zaměstnání.
.
Kváskuji od roku 2011 a ráda vám předám, co jsem za ta léta vyzkoušela na vlastní vařečce i co užitečného stále zkouším.
.
CO VÁS ČEKÁ?
– zaděláte si své těsto na chleba, který si druhý den doma upečete. Přinesete si jen mísu, vařečku, stěrku, podložku (pokud máte) a zástěru. Suroviny – kvásek, koření, mouka a přísady budou pro vás připraveny.
– naučíte se celý postup výroby chleba
– odejdete s informacemi, radami a postupy – zásadními, ověřenými, praktickými a funkčními
– řekneme si o kvásku, surovinách, pomůckách
– řekneme si o kvásku, surovinách, pomůckách
– budete si umět přizpůsobit recepty, udělat super rychlý i super pomalý chleba
– poznáte mýty a pověry o kvásku
– ochutnáte různé druhy chleba – upečeného a upařeného
– k zakoupení budou užitečnosti na kváskování
– poznáte mýty a pověry o kvásku
– ochutnáte různé druhy chleba – upečeného a upařeného
– k zakoupení budou užitečnosti na kváskování
– budete mít v den kurzu slevu 10% na nákup věcí v obchodě Bazalky na Gočárově třídě
.
.
CO SI ODNESETE?
– 14letý kvásek živý i sušený
– těsto na hnětený pšeničnožitný chleba i s receptem
– 14letý kvásek živý i sušený
– těsto na hnětený pšeničnožitný chleba i s receptem
– řekneme si, jak si ho doma upečete
– další osvědčený recept na super snadný nehnětený chleba do formy
– návod na změnu množství kvásku v těstě, od 0 do maxima. A také, jak recept převést na kvasnicové kynutí, pokud je potřeba
– jen samé důležité informace a náruč inspirací na kváskové tvoření a obměny chutí
– odpovědi na vaše dotazy
– chuťovou vzpomínku na ochutnávku a společný zážitek se stejně naladěnými lidmi
– jen samé důležité informace a náruč inspirací na kváskové tvoření a obměny chutí
– odpovědi na vaše dotazy
– chuťovou vzpomínku na ochutnávku a společný zážitek se stejně naladěnými lidmi
– kontakty na mě – lektorku, abych vám mohla poradit při kváskových nesnázích. Po mailu nebo telefonu.
– budete-li chtít, tak vaše portrétní fotky, kde děláte svůj první kváskový chleba, elektronicky do mailu
.
.
.
PŘIHLÁSÍTE SE ZAKOUPENÍM KURZU.
Počet míst na kurzu je omezen – min. 8, max. 12. Další kurz plánujeme na duben 2026.
Místo vám bude zajištěno po připsání platby na účet. Předběžná rezervace trvá 3 dny. Poté vaši nezaplacenou objednávku stornuji. Jak mi přijde platba, tak vám potvrdím mailem rezervaci a pošlu podrobnosti., co si na kurz přinést.
Před kurzem s vámi budu ještě komunikovat mailem.
.
KONTAKT pro vaše dotazy: tel.: 732 286 192
.
Kurz PEČENÍ CHLEBA Z KVÁSKU v HRADCI KRÁLOVÉ 27.1.2026















