Pro jednotlivce, menší i větší skupiny

  

Aktuální akce pro veřejnost jsou uvedeny v záložce  Aktuality. Při zájmu o kurz nebo přednášku mi prosím zavolejte na tel. 732 286 192 nebo napište e-mail kvaskovakucharka(zavináč)seznam.cz. Domluvíme se, jaký kurz či přednáška Vám bude vyhovovat. Podle počtu účastníků a podmínek se dohodneme na ceně.

Pro koho jsou moje kváskové kurzy a přednášky?

  • kdo si chce péct a vařit zdravě a chutně
  • pro začátečníky i pro ty, co už pečou z kvasnic
  • pro ty, co se jim s kváskem nedaří
  • pro ženy i muže každého věku, nebo jako hra i pro větší děti

Vyberte si z mých praktických přednášek a kurzů pro skupinky:

JAK PÉCT A VAŘIT Z KVÁSKU – kurz nebo praktická přednáška
kvásek – pečení a vaření – zadělání chleba – ochutnávka

Trvá 2-3 hod., cena 200-600 Kč, podle konkrétních podmínek.

PROGRAM:

  • Vše o kvásku a jeho založení, vedení, uchovávání, chybách.
  • Jaké jsou potřebné a nepotřebné suroviny a pomůcky na pečení chleba.
  • Prakticky si zaděláme těsto na chleba. U přednášky společného, u kurzu se každý na svém těstě naučí i správné hnětení. Vysvětlím Vám postup přípravy a pečení chleba a jeho urychlení či zpomalení.
  • Řeknu Vám o známých i neznámých možnostech použití kvásku na vaření, smažení i paření. Na kurzu si vše předvedeme i prakticky. Na přednášce řeknu a ukáži.
  • Inspiruji Vás ke spoustě obměn v pečení a vaření.
  • Ochutnáte už hotové různé druhy pečiva a pokrmů.
  • Otestujete si krájení noži od české firmy KDS Sedlčany, ovoníte chlebové koření a osaháte originální pytlíky z konopného plátna a prolistujete mé dvě kuchařky. Můžete si pak vše hned i zakoupit.
  • Odnesete si ověřený recept na chleba, násadu živého kvásku (přineste si na něj skleničku např. od jogurtu) + moje telefonní číslo pro případné dodatečné dotazy a rady. Z kurzu navíc vlastnoručně připravené těsto na chleba, které si pak doma upečete a provoníte celý dům. 🙂

JAK PÉCT CHLEBA Z TRADIČNÍHO KVÁSKU – kurz nebo praktická přednáška
kvásek – pečení chleba – ochutnávka – vše, co potřebujete vědět o chlebu z kvásku

Trvá 2-2,5 hod., cena za osobu u přednášky 200 Kč, u kurzu od 400 Kč podle konkrétních podmínek.

PROGRAM:

  • Vše o kvásku a jeho založení, vedení, uchovávání, chybách.
  • Jaké jsou potřebné a nepotřebné suroviny a pomůcky na pečení chleba.
  • Prakticky si zaděláme těsto na chleba. U přednášky společného, u kurzu se každý na svém těstě naučí i správné hnětení.
  • Vysvětlím Vám celý postup přípravy a pečení chleba a jeho urychlení či zpomalení. Inspiruji Vás ke spoustě obměn a variant chlebů.
  • Objasním Vám Vaše případné nezdary s kváskem a pečením a jak jim předejít.
  • Ochutnáte už hotové různé druhy pečiva.
  • Otestujete si krájení noži od české firmy KDS Sedlčany, ovoníte chlebové koření a osaháte originální pytlíky z konopného plátna. Můžete si pak vše hned i zakoupit.
  • Odnesete si ověřený recept na chleba, násadu živého kvásku (přineste si na něj skleničku např. od jogurtu), sušený kvásek s návodem k použití + moje telefonní číslo pro případné dodatečné dotazy a rady.
  • Z kurzu si odnese každý vlastnoručně připravené těsto na chleba, které si pak doma upečete a provoníte celý dům. 🙂

JAK PÉCT KVÁSKOVÉ SLADKOSTI – kurz nebo praktická přednáška
kvásek a sladkosti z něj – ochutnávka – spousta informací a inspirace

Trvá 2-2,5 hod., cena za osobu u přednášky 200 Kč, u kurzu podle konkrétních podmínek.

PROGRAM:

  • Vše o kvásku a jeho specifika pro sladké použití.
  • Dozvíte se, jak sladit s cukrem i bez.
  • Řekneme si, jaké jsou druhy těst a vyzradím Vám, jak předělat receptu z kvasnic a prášku do pečiva na kváskový.
  • Budete vědět, jak zrychlit a zpomalit kynutí.
  • Prakticky zaděláme těsto na hnětené pečivo a dozvíte se jeho postup zpracování a pečení.
  • Inspiruji Vás k dalším obměnám a variantám pečiva. Objasním Vám Vaše případné nezdary s kváskem a pečením a jak jim předejít.
  • Ochutnáte už hotové různé druhy pečiva.
  • Otestujete si krájení noži od české firmy KDS Sedlčany, ovoníte chlebové koření a osaháte originální pytlíky z konopného plátna a prolistujete mé dvě kuchařky. Můžete si pak vše hned i zakoupit.
  • Odnesete si ověřený recept na buchty či vánočku, násadu živého kvásku (přineste si na něj skleničku např. od jogurtu), sušený kvásek s návodem k použití + moje telefonní číslo pro případné dodatečné dotazy a rady. Z kurzu navíc vlastnoručně připravené těsto na sladké pečivo, které si pak doma upečete a vsadím se, že ještě teplé sníte. 🙂

JAK VAŘIT S KVÁSKEM – S LEPKEM I BEZ – kurz nebo praktická přednáška
kvásek – ochutnávka – informace o neznámém využití lepkového i bezlepkového kvásku

Trvá 2-2,5 hod., cena za osobu u přednášky 200 Kč, u kurzu podle konkrétních podmínek.

PROGRAM:

  • Vše o kvásku a jeho snadném a báječném použití na vaření.
  • Vysvětlím Vám postupy vaření pokrmů s kváskem – polévky, omáčky, knedlíky, pomazánky…
  • Připravíme si (pokud to dovolí prostředí) kváskovou pomazánku.
  • Ochutnáte již hotové kváskové pokrmy.
  • Otestujete si krájení noži od české firmy KDS Sedlčany, ovoníte chlebové koření a osaháte originální pytlíky z konopného plátna a prolistujete mé dvě kuchařky. Můžete si pak vše hned i zakoupit.
  • Odnesete si návody a náruč inspirací na vaření s kváskem, násadu živého kvásku (přineste si na něj skleničku např. od jogurtu), sušený kvásek s návodem k použití + moje telefonní číslo pro případné dodatečné dotazy a rady.

Nebo chcete mít osobní přístup a dozvědět se, vše co potřebujete ?

Přijedu k Vám domů, nebo kamkoliv jinam a naučím Vás vše, co umím já vyčarovat s kváskem. Napište mi, zavolejte a domluvíme se na speciálním programu Vám na míru.

INDIVIDUÁLNÍ KURZ JAK PÉCT A VAŘIT Z KVÁSKU VE VAŠÍ KUCHYNI
kvásek – teorie i praxe – těsto na chleba – vaření pokrmů

Trvá 3 hod., cena za max 2 osoby 1 000 Kč + cestovné

PROGRAM:

  • Náplň je stejná, jako u veřejného kurzu.
  • Navíc je ale – praktická aplikace na Vaše podmínky (pomůcky, suroviny, chutě, čas)
  • V ceně kurzu je – pečivo na ochutnávku, recepty na pokrmy, keré budeme připravovat, potřebný kvásek a suroviny na chleba. Kvásek na vaření 3 jídel po 2 porcích. Máte na výběr polévku, omáčku, amolety, pomazánku, smaženky. Předem se domluvíme, co vše budeme dělat, potřebovat a co Vy zajistíte.

POŘÁDÁM TRADIČNÍ KURZY PRO VEŘEJNOST

Máte-li o následující kurzy zájem, napište mi na e-mail, nebo zavolejte. Dám Vám vědět, jak vypíšeme konkrétní termín. 

Velký kurz pečení a vaření z kvásku v Horce n.M. pořádáme o víkendu 13-16 hod., nebo ve všední dny 16,30-19.30 hod. Každý si připraví těsto na chleba a uvaříme společně 3 pokrmy. Všechny suroviny jsou v ceně. Cena 500 Kč.

Kurz pečení chleba v Brně pořádám ve všední dny 17-19 hod. V pracovně Ženy s.r.o. poblíž hlavního nádraží. Každý si připraví těsto na svůj chleba. Suroviny jsou v ceně.

 

Fotografie z kurzů a přednášek

     

Fotografie kurzistů – více jich je po kliknutí dole z úvodní stránky