Názory na moje kuchařky a kurzy:

Názor na kurz „Jak péct a vařit z kvásku“: Perfektně připraven, příjemné prostředí, velké množství informací. K takové paní lektorce přijdu ráda zase. Lydie

 

Kniha je pre mňa velkým pokladom. Marta

 

Chtěla bych Vám poděkovat za Vaši Kváskovou kuchařku. Velice jsem ocenila přídavek k receptům, povídání o moukách  přísadách a postupech.

V kuchyni nejsem žádný nováček, letos už mi bude 57 :-). Přesto jsem ve vaší knize našla spoustu nového, s kváskem si „hraji“ už asi rok, jen se mi úplně nedařilo. Na dovolené jsem se potkala s pekařkou a ta mi dala spoustu užitečných rad, také „studium“ na internetu pomohlo, ale až Vaše kniha mi otevřela oči.

Postupně jsem vyzkoušela téměř polovinu receptů, možná se to zdá málo, ale kuchařku jsem si koupila před dvěma měsíci. Úplně nejvíc jsem ocenila pomalé kynutí, které plně vyhovuje chodu naší domácnosti. Děti milují celozrnné chleby ať už se sušenými rajčaty a oregánem, nebo slunečnicový a zmrzlé koláčky ani nestačí pořádně vychladnout.

Moc děkuji za inspiraci a báječný pocit z pečení, krásný den

Dana K.

 

Čím konkrétnější a polopatičtější recept podle mě je, tím lépe. Proto si tak moc cením Vaší kuchařky, protože obecných rad je tam pomálu, ale těch důležitých, konkrétních instrukcí je tam dostatek. Místo „upečte do růžova při střední teplotě“ je tam „pečte 10 minut při 220 a 30 minut při 180 stupních“, a to je to, co všichni začínající kuchaři a pekaři potřebují. Ti zkušenější se tím budou řídit a případně si dovolí po nabrání zkušeností naslouchat víc své intuici, ale do té doby je dobré mít pevný základ.

Musím říct, že i volba silnějšiho papíru, barevných fotek v dostatečném množství, kroužkové vazby i jednoduchého principu – co stránka to recept, jsou obrovskými přednostmi, a přehlednost, jednoduchost a vstřícnost celého textu z ní dělá bez pochyb jednu z mých nejoblíbenějších knížek vůbec. Přitom jsou to jednoduché a logické principy, ale jen vzácně se jich ostatní autoři drží. Jinými slovy, ještě jednou děkuji a vězte, že veškerá Vaše energie, kterou jste do kuchařky vložila, stála jistě zato, a spoustě lidí přinese radost a bude mít mnohem hlubší dopad, než jiné knihy. Vždyť jen u nás se podle ní peče každý den už dva měsíce a její ovoce oblažuje mnohem širší okruh lidí, než je u nás doma 🙂

Přeju hodně síly a nadšení do přípravy kalendáře a kuchařky. Budu s napětím očekávat výsledek! Mějte se krásně. Petr Koňata, Březová u K.Varů

 

Kuchařka i pytlík jsou jedním slovem boží. :)Díky! Irena

 

Co mi moc moc šmakovalo, byl moučník – univerzílní recept. Fotku, co vám posílám, je trochu rozmazaná, protože jsem ho potřebovala rychle vyfotit, než zmizí v našich žaludcích. Recept mě baví i proto, že se zamíchá, nalije, vykyne a peče. A na to já slyším 🙂
Šárka z Klatov

 

 

Právě jsem kuchařku dostudovala a můžu říct, že se Vám povedlo něco hodně vyjímečného. Moc se mi líbí, s jakou lehkostí (komentáře ke každému Vašemu receptu) je kniha psaná a také pozitivní energie a pohoda. Děkuji za knihu, kvásek a za Vaše zkušenosti a návody „jak na to“. — Iva od Vyškova

 

Peču od října, ale až teď podle Vaší knihy vím o čem je řeč. Peču zatím jen žitný. Ale jsem unesena, podařilo se mi zhubnout a zbavit se léků na pálení žáhy. — Ilona z Olomouce

 

 

 

Už dlouho jsem nepřečetla žádnou knihu s takovým zájmem jako Vaši kuchařku. Je naprosto úžasná. Je vidět, že jste si s její přípravou dala opravdu práci. — Zdenka, Zubří

 

Tak konečně som si vyzdvihol Vašu knižku a hoci som ji eště ani poriadně nezačal citat, velmi sa mi paci 🙂 Uvodne kapitoly – uplne skvele, presne toto mi chybalo ked som začal s kvaskovym pečenim. Obrazky k receptom su na zjedenie. —  B. Schnierer, Handlová

 

Ak budete vydávať druhý diel, určitě si ho kúpim. Vaša kuchárka je ojedinele dielo na vašom aj našom knižnom trhu. — Mária Lidajová z Púchova

 

Kuchařka je naprosto úžasná, stejně, jako ta první. Máte můj velký obdiv, musela jste si s ní dát spoustu práce a vymyslet tolik receptů taky není vůbec jednoduché. Je jedinečná a originální, každý musí poznat, že jste do ní vložila všechnu svou energii a čas, ale hlavně své srdce. On už kvásek sám o sobě je vlastně zázrak, přesně jak píšete ve své kuchařce. Předtím jsem neměla ani ponětí, že něco takového existuje a dneska si to bez něj ani neumím představit. — Eva z jižních Čech, majitelka obou kuchařek 

 

Upekl jsem podle Vaší skvělé kuchařky již několik kváskových skvostů: Olivový chleba, Kávový koláč a Kokosový srnčí hřbet. Vše ve vynikající lahůdkové kvalitě! — Petr Kotulan z Brna 

 

Musím Vám ještě jednou poděkovat za skvělý zážitek na kurzu, a další zážitky přicházejí díky Vám nadále, a to nejen u mě, ale i u dětí. Kuchařka je moc hezky napsaná, dětem se moc líbí Vaše povídání o kvásku je zaujalo, je z něho „domácí mazlíček“ a chodí kontrolovat, jestli voní a má dost krmení. :o)  —  Eva z Brna

 

Dá se říct, že setkání s Tebou pro mě bylo a je hodně (životně) důležité. Už dříve, než jsem Tě poznala, jsem pekla z kvásku, ale přišlo mi to velice složité a tak jsem to vzdala. Ty jsi mi ale ukázala, že je to naopak velice jednoduché a jsem za to moc vděčná. Díky kurzu, Tvým cenným zkušenostem a také kuchařkám. Přinesla jsi mi cenné informace a naučila mě jednoduše s kváskem žít a hospodařit. Každodenně peču pro rodinu chléb. Když přijdu domů, zadělám těsto a večer peču. Nejraději máme celožitný, ten peču nejčastěji. Kvásek používám i na pomazánky a na vaření. —  Evička Kuběnová, která mi pomáhá organizovat kurzy v Horce n M.  

 

Moc děkuji za kurz jak na kvásek a co z něj upéct. Včera jsem hned upekla chlebík z Adžikou a byl výborný. — Zuzana

 

Ahoj Jani, ještě jednou dík za kuchařku, vyzkoušela jsem bábovku, bála jsem se že nenakyne, ale zbytečně. Byla mňam.Taky jsem dala kvásek do polívky, měla zajímavou dobrou chuť, budu ji dělat častěji. Dnes jsem pekla univerzální chléb… No úžasné, kde na ty nápady chodíš? Mám teď doma tvůj knižní poklad. — Kamarádka Jana ze Stavěšic u Kyjova

 

Kurz se mi moc líbil a určitě byl pro mě velkou inspirací. Momentálně mám na kuchyňské lince tři sklenice – „pokusy“ o kvásek z žitné, špaldové a hrubé pšeničné mouky. Zítra si koupím rýžovou mouku, formu, koření, no zkrátka jsem po sobotě nadšená. Zatím to vypadá, že se „mým“ kváskům daří. Chystám se je všechny brzy použít. Včerejší chlebík jsem pekla večer kolem osmé hodiny a povedl se. Je chuťově velmi dobrý. No, respektive už skoro není. Pročítám si také Vaši kuchařku a dělám pořadník na to, co vyzkouším. Ještě jednou tedy mockrát děkuji za skvělý kurz a přeji Vám hodně dalších úspěchů v kváskovém pečení. —  Ivana Š. z kurzu v Horce

 

Jani, ráda bych Ti ukázala můj první kváskový počin a poděkovala za skvělou Kváskovou kuchařku.
Tvůj kvásek ŽIJE:-D V sobotu jsem pekla můj první kváskový chléb, který zmizel rychlostí blesku. Včera jsem pekla další a také koláče s domácí ostružinovou marmeládou. Tyto ani nestihly vychladnout! a už jich nebylo:-) . Kvásek jsem také přidala do houbové polévky a bylo to perfektní. Dnes si rodinka poručila pizzu a focacciu, takže už mi kyne další těsto. Ještě jednou děkuji! Investice do této kuchařky se opravdu vyplatila! —  Kamarádka Irena z Hlušovic

 

Ahoj Jani, tak jsem v sobotu pekla chléb z Tvého kvásku, dělala jsem univerzální recept a normálně už napoprvé to vyšlo a co teprve ta chuť…….hned mám chuť zase péct, protože samozřejmě ihned zmizel…:-):-)
Jinak musím pochválit tvou knihu o kváskovém pečení, je to alespoň pro mě a mou hlavu napsáno perfektně a stránky se mi taky líbí!! Jani zkrátka skvělá práce… — Kamarádka Gabča z Olomouce

 

Knížka dnes dorazila, je velmi pěkná, mám z ní obrovskou radost, je úžasná. Opravdu moc pěkně napsaná, přesně takovou knihu jsem potřebovala a myslím, že mi určitě pomůže při pečení. Líbí se mně i dětem, už se těším až zkusím něco upéct. — Milena N., Praha


Máme za sebou už prvý pokus. Vyskúšali sme hned na začiatok ražný chlebik, velmi chutný. Chlebík z kurzu (z utorka 21.6.) sme dojedali ešte v utorok 28.6. a stále nebol zoschnutý. Obávam sa, že takýto pokus už nezopakujeme, pretože si myslím, že co upečieme, okamžite skonzumujeme, maximálne do dvoch-troch dni. V nedelu sme upiekli makovo-povidlový koláč, ihned po dopečeni sme ho zobrali k priatelom a pri kavičke sme ho zjedli. Takže aby sme mali aj na pondelok k raňajkam niečo, tak som ešte večer pri futbale vyskušal tu grécku vianočku – samozrejme je eňo-ňuňo, velká šmakulda…..— Tomáš a Katka zo Slovenska 

 

 

Chléb peču obden. Zatím mi kvásek pěkně voní a jsem spokojená. I když je v kuchařkách to živení kvásku popsáno jinak, ten váš způsob mi moc vyhovuje. Dokonce mi stojí celou dobu od naší schůzky na lince. A voní.  —  Kateřina

 

Peču téměř každý den, dnes jsem zkoušela knedlík a zatím se pořád daří. — Jana

 

Děkuju za velice příjemný kurz. Moc jsem si přála naučit se pracovat s kváskem, ale měla jsem z toho obrovský respekt. Přece jenom upéct takový chleba je malý zázrak. Tak se budu snažit. 🙂  —  Jitka B.

 

Tak jsem spáchala první pokus. Byla jsem překvapená jak je chlebík lehoučký anadýchaný, čekala jsem hutnější pečivo. S těstem se pracovalo dobře. Není to nijak pracné, takže makový chleba bude mít určitě úspěch. Už se mi zahřívá trouba na čokoládový chlebík, tak jsem zvědavá.

Maminka z www.mamincinyrecepty.cz. A jak se jí povedl, i s receptem se můžete podívat na web: zde. A zde je i chleba s červenou řepou.

 

Kuchařka je naprosto úžasná, stejně, jako ta první. Máte můj velký obdiv, musela jste si s ní dát spoustu práce a vymyslet tolik receptů taky není vůbec jednoduché. Je jedinečná a originální, každý musí poznat, že jste do ní vložila všechnu svou energii a čas, ale hlavně své srdce. On už kvásek sám o sobě je vlastně zázrak, přesně jak píšete ve své kuchařce. Předtím jsem neměla ani ponětí, že něco takového existuje a dneska si to bez něj ani neumím představit.  —  Eva z jižních Čech, majitelka obou kuchařek