Popis
V kuchařce najdete:
- VŠE O KVÁSKU – co je to zač, jeho založení, vedení, použití, proč se nedaří
- O VYBAVENÍ – na pečení
- O SUROVINÁCH – na pečení chleba. Mouky, tekutiny, tuky, přísady…
- CELÝ POSTUP přípravy kvásku, těsta, pečení, krájení a skladování chleba
- RECEPTY na CHLEBY, SLANÉ PEČIVO, SLADKÉ PEČIVO a na VAŘENÍ
Je vhodná pro:
- ZAČÁTEČNÍKY – kteří toho o kvásku moc neví
- STÁLÉ ZAČÁTEČNÍKY – kterým se nedaří s kváskem
- POKROČILÉ – kterým se daří a chtějí od chleba pokročit ke sladkému a vaření
- PRO TY, CO MOHOU LEPEK – v kuchařce se používají klasické lepkové mouky. Pokud lepek nemůžete nebo nechcete, tak přejděte na Kváskobou kuchařku bez lepku a bez cukru.
Podrobný popis kuchařky najdete v záložce – Kuchařky a receptáře.
Ráda vám do kuchařky přidám osobní věnování. Napište si o něj v poznámkách k objednávce.
V drátěné vazbě – je novější dotisk z r. 2023, kde jsou zapracované všechny moje nové poznatky o kvásku a pečení a vaření z něj.
DOPORUČUJI:
K doplnění receptů v kuchařce vám doporučuji pořízení navazujících receptářů. Pokud ale chcete investovat do dalších receptů méně, objednejte si kalendář 2019/2024, nebo brožurku z něj (bez kalendária) – SVÁTEČNÍ KVÁSKOVÉ PEČENÍ. Ochutnáte tak dalších 47 českých a moravských sladkostí a 6 slaných dobrot z kvásku na váš sváteční nebo každodenní stůl.